Montferland

Ontdek de prachtige natuur van de omgeving Montferland. Of u nu wilt wandelen of ontspannen, jong of oud bent, Montferland heeft voor iedereen iets te bieden!

Heb je een leuke UIT TIP voor de redactie? Mail naar redactie@montferlandmarketing.nl

Tip

Scootertocht door Gelderland met een afsluitende wijnproeverij – Gezellig groepsuitje

Bij dit gezellige groepsuitje is inbegrepen:

  • Ontvangst op locatie met koffie en thee
  • Scootertocht door de omgeving gedurende 4 uur
  • Bij terugkomst een heerlijke lunch of High Tea
  • Rondleiding Wijnboerderij
  • Heerlijke wijnproeverij

Prijs: € 70,50 p.p. op basis van minimaal 15 personen. 

De prijs van dit gezellige groepsuitje is geldig tot en met 31 december 2023.

Een actieve en culinaire dag in Montferland

Montferland is bij uitstek een geschikte omgeving om een gezellige dag te beleven. Bij het wijngoed stapt u op de scooter na een hartelijk ontvangst en verkent u het prachtige Montferlandse landschap. Aangekomen op het wijngoed staat een heerlijke lunch of High Tea op u te wachten. Een perfect moment om gezellig bij te praten. Altijd al benieuwd geweest naar het wijnproces? De rondleiding door de gepassioneerde wijnboer zal uw kennis uitbreiden. Uiteraard kan u het wijngoed niet verlaten zonder de beste wijnen van Nederland geproefd te hebben. 

Leer het wijnproces kennen

Na genoten te hebben van een heerlijke lunch of High Tea, wordt u meegenomen naar de wijnboerderij. In de wijnboerderij is plaats voor romantiek en sfeer, maar ook voor moderne en professionele wijninstallaties. U wordt met liefde door wijnboer Leon rondgeleid en hij gunt u een kijkje in de keuken van de wijnmakerij. Een bezoek aan de kelders met rijpende wijnen in flessen en houten vaten hoort daar natuurlijk ook bij. 

Tijdens de wijnproeverij zult u de beste Nederlandse wijnen proeven. Laat uw smaakpapillen het werk doen. 

Waan u in Frankrijk

Op 4 hectare Achterhoekse bodem zijn 2 wijngaarden aangelegd in de heuvels van het Montferland en op boerenland in het buurtschap de Wals bij Genderingen. Maar liefst 14.000 wijnstokken zorgen voor de productie van rode, witte en rosé-wijnen van hoge kwaliteit. 

In 2004 is het wijngoed gestart met de aanplant van nieuwe rassen, die zorgen voor wijnen van hoge kwaliteit. Wijnboer Leon Masselink en zijn vrouw Magda hebben in de loop der jaren het wijngoed uitgebreid met professionele wijnmakerij, wijnkelders en een wijnhuis. De wijnen zijn bekroond met Nationale en Internationale prijzen (o.a. gouden medailles in Berlijn en Wenen).

Toeristisch Informatie Punt