Montferland

Ontdek de prachtige natuur van de omgeving Montferland. Of u nu wilt wandelen of ontspannen, jong of oud bent, Montferland heeft voor iedereen iets te bieden!

Heb je een leuke UIT TIP voor de redactie? Mail naar redactie@montferlandmarketing.nl

Tip

Montferland Egerländer Muziekfestival

Egelandermuziekfestival

Montferland Egerländer Muziekfestival

Op zaterdag 10 en zondag 11 september tussen 13.00 en 17.00 uur staat kasteelstad s-Heerenberg in het teken van de Böhmische muziek. De stichting Kasteelstad organiseert dan in samenwerking met het Liemers Böhmisch orkest uit Didam en de stichting Montferland Marketing het Böhmische muziekfestival. In het centrum van ’s-Heerenberg zullen op verschillende plaatsen Böhmische orkesten voor een gezellige sfeer in de stad zorgen. De toegang is gratis.

De zaterdag is helaas afgelast vanwege het te verwachten slechte weer, zondag gaat gewoon door !

Böhmische/Mährische muziek, ook wel bekend als Egerländer-muziek is afkomstig uit de Bohemen, een streek in Tsjechië. In het noorden van Tsjechïe speelt men hoofdzakelijk Böhmische muziek. Deze muziek is vaak wat rustiger dan de Mährische tegenhanger uit het zuidelijke Moravië. De Egerländer-muziek is een mix van deze twee muziekstijlen, die door emigranten vanuit Tsjechië naar Duitsland is meegenomen.

Kijk op Egerlandermuziekfestival.nl voor meer informatie

 

 

Toeristisch Informatie Punt