Montferland

Ontdek de prachtige natuur van de omgeving Montferland. Of u nu wilt wandelen of ontspannen, jong of oud bent, Montferland heeft voor iedereen iets te bieden!

Heb je een leuke UIT TIP voor de redactie? Mail naar redactie@montferlandmarketing.nl

Tip

Image Alt

Dagje uit

Dagje uit in een prachtige omgeving

Wist u dat Montferland één van de mooiste regio’s is van Gelderland? Wandelaars en fietsers kunnen hun hart ophalen in de prachtige omgeving. In Montferland ligt de historische stad ‘s-Heerenberg. Wist u dat in ‘s-Heerenberg een van de grootste kastelen van Nederland staat. Het kasteel kent een rijke historie. Daarom wordt ‘s-Heerenberg ook wel de kasteelstad genoemd. Wilt u de historie ontdekken in ‘s-Heerenberg of heerlijk barbecueën, het kan allemaal.

.

Een dagje uit in de historische stad

Historische stadsquizwandelend door de stad komt u langs interessante plekken en monumentale gebouwen waar u met behulp van de mobiele telefoon antwoorden op de vragen kunt beantwoorden. Aansluitend op de stadsquiz krijgt u een rondleiding de toren en wapenkamer.

Buitengewone barbecue in plattelandse sferen: heeft u zin om te barbecueën, maar wilt u de rommel die het met zich meebrengt niet hebben? De buitengewone barbecue is dan zeker wat voor u! Laat u en uw gezelschap verrassen met een 3-, 4-, 5- of 6 gangen barbecue.

De historie van het kasteel leren tijdens een rondleidingtijdens een rondleiding door het kasteel komt u meer te weten over de geschiedenis van het kasteel. De geschiedenis van het kasteel wordt verteld door een gids. Na de rondleiding kunt u een munt slaan onder begeleiding van een muntmeester in het naastgelegen muntgebouw.

Leuke dagjes uit

Toeristisch Informatie Punt