Menu

Zwemmen

Zwemmen is niet alleen ontzettend leuk, maar komt ook ten goede van uw gezondheid. Tevens kan zwemmen bijdragen aan ontspanning. Hoe lekker is het om uw dag te starten met zwemmen of na een drukke werkdag uw werk van u af te laten glijden tijdens het zwemmen? In Montferland kunt u zwemmen bij verschillende zwembaden of in de recreatiegebieden.

Zwembaden

Laco ‘s-Heerenberg: het zwembad van Laco heeft een binnenbad met peuterbassin, een wedstrijdbad, een bad met beweegbare bodem en een infrarood sauna met stoombad. Zwem buiten met uw gezin in het peuterbassin of het recreatiebad. Naast recreatief zwemmen kunt u deelnemen aan onder meer babyzwemmen, zwemles en verschillende aqualessen. Bij deze aqualessen kunt u denken aan Aquafit, AquaJoggen, AquaRobics, AquaVitaal en Laco Gymics. Tijdens of na het zwemmen kunt u de inwendige mens voorzien van een hapje en/of een drankje in het horecagedeelte.

Adres: Oude Doetinchemseweg 43, 7041 DB ‘s-Heerenberg.

Zwemschool Femke: bij deze zwemschool kunt u uw ABC diploma halen. Tevens kunt u bij de zwemschool terecht voor zwemlessen, ouder en kind zwemmen en aqualessen. Bij het ouder en kind zwemmen, zwemmen jullie samen onder deskundige begeleiding. Spelenderwijs worden de kinderen watervrij gemaakt en voorbereid op de zwemlessen. Aqua-fit valt onder de aqualessen. Onder Aqua-fit wordt verstaan bewegen op muziek. Elke leeftijd kan deelnemen aan Aqua-fit, omdat de oefeningen op verschillende niveaus worden aangeboden. Tijdens de lessen staan het versterken van spiergroepen en het vergroten van de conditie centraal.

Adres: Melkweg 2, 7037 CN Beek.

Vakantiepark de Byvanck: het vakantiepark beschikt over een overdekt zwembad. De watertemperatuur is ongeveer 30 graden. Met grootste zorg wordt het zwembad onderhouden. Het gehele jaar door kunt u zwemmen in het zwembad. Bent u een vakantiepark gast? Dan kunt u gratis gebruik maken van het zwembad. Bent u een bezoeker? Dan betaalt u slechts een klein bedrag. Het zwembad beschikt bovendien over een sauna.

Adres: Melkweg 2, 7037 CN Beek.

Landal Stroombroek: zwemmen is voor jong en oud fantastisch. Oefen samen met uw kinderen voor de zwemdiploma’s of ga met elkaar de competitie aan tijdens een zelf bedachte wedstrijd. Als u op het vakantiepark verblijft dan heeft u onbeperkt gratis toegang tot het zwembad. Het overdekte zwembad heeft een peuterbad. Tevens kunt u heerlijk ontspannen in de sauna.

Adres: Landweerswal 2, 7047 CE Braamt.

Recreatiegebieden

Kemperplas: als u verblijft op de camping kunt u vrij zwemmen. Verblijft u niet op de camping dan kunt u zwemmen in de plas wanneer u het parkeergeld heeft betaald. Provincie Gelderland is verantwoordelijk voor de waterkwaliteit. Maandelijks wordt de waterkwaliteit gecontroleerd door Waterschap Rijn en IJssel. In de hete perioden wordt de waterkwaliteit vaker gecontroleerd.

Adres: Hoge Veldweg 4, 7046 AC Vethuizen/Zeddam.

Recreatieplas Stroombroek: geniet met uw voeten in het zand van de zon. Kinderen spelen in en rondom het meer. U kunt een dag aan de recreatieplas afsluiten door te waterskiën of wakeboarden op de langste kabelwaterskibaan van Nederland.

Adres: Landweerswal 2, 7047 CE Braamt.