Montferland

Ontdek de prachtige natuur van de omgeving Montferland. Of u nu wilt wandelen of ontspannen, jong of oud bent, Montferland heeft voor iedereen iets te bieden!

Heb je een leuke UIT TIP voor de redactie? Mail naar redactie@montferlandmarketing.nl

Tip

Paardrijden

Paardrijden

In Montferland vindt je een groot netwerk aan diverse routes om paard te rijden. In de Montferlandse bossen kom je verschillende landschappen tegen. Ruiters en menners kunnen zich hier uitleven. Bij de paden is er in beide richtingen een route aangegeven. U moet wel in bezit zijn van een ruitervergunning om in de Montferlandse bossen paard te mogen rijden.

Zowel voor jong als oud kan paardrijden super leuk zijn. Of u nu een beginnende of gevorderde ruiter bent, iedereen kan het. Doe het samen met je partner, vrienden, familie of je collega’s om een gezellig dagje paardrijden er van te maken. Je kunt ervoor kiezen om een les te volgen als je een beginnende paardrijder bent. Ben je al een gevorderde paardrijder dan kan je deelnemen aan een georganiseerde activiteit van de manege.


Hier bij Ruiteren en mennen vind u mooie routes om te paardrijden!

Ook kunt u verschillende trainingen en bosritten doen zoals:
Privé bosritten Deze ritten zijn onder begeleiding uitdagend en gecontroleerd. Er worden verschillende ritten aangeboden op niveau. Het beheersen van stap, draf en galop is wel vereist.
Privé training Hierbij word er een doel gesteld over wat je graag wilt leren. De mogelijkheden hiervoor zijn: het paard gymnastiseren, een stuk theorie, springen over natuurlijke hindernissen, sloten springen, rijden in een groep in het bos.
Jachttraining Sloten springen, het paard controleren in het veld en het springen van natuurlijke hindernissen? Heb je een paard die het nog nooit heeft gejaagd of het niet durft. Dan is de juiste opbouw van de training door een ervaren jachtruiter prettig en de juiste faciliteiten zijn een must. De jachttraining wordt op maat gemaakt voor jou en je paard. Ook kunnen paarden met een trauma worden geholpen.
Rechtrichten Rechtrichten is geen quick-fix, maar hier kan jouw paard persoonlijk worden getraind om ruiter en paard weer in balans te krijgen. Bij het rechtrichten word je geholpen zodat het paard op een juiste manier beweegt door o.a. het voorwaarts neerwaarts rijden, het ondertreden van de achterhand en de correcte lengtebuiging van het paard.

Natuurlijk paardrijden in de Montferlandse bossen

Bent u benieuwd waar u kunt paardrijden?

 • Stal Kroes
  Contactgegevens:
  Zuider Markweg 15, 7037 CV Beek
  06-22862833
  info@stalkroes.nl

  Openingstijden:
  Maandag t/m zondag: 08:00 – 18:00 uur
  Stal Kroes is een kleinschalig Achterhoeks bedrijf – daar waar menselijkheid, redelijkheid en gezelligheid de boventoon voeren.


 • Manege de Liemers
  Contactgegevens:
  Byvank 4A, 7037 DA Beek
  0316-531462
  info@manegedeliemers.nl

  Openingstijden:
  Op aanvraag
  – Bij Manege de Liemers straalt de rust en ruimte je tegemoet. Zo kan er getraind worden in de binnen- en buitenbakken, zijn er diverse attributen voor grondwerk en beginnen er naast de parkeerplaats ruiterroutes door het bos.


 • Manege Stroombroek
  Contactgegevens:
  Braamweg 7, 7047 CB Braamt
  0314-683442
  info@manegestroombroek.nl

  Openingstijden:
  Op aanvraag
  Bij Manege Stroombroek worden lessen gegeven aan beginnende en gevorderde ruiters. Hiervoor zijn een buiten- en binnenbak aanwezig. Ook organiseren ze voor ervaren ruiters bosritten.


 • True Horsemanship
  Contactgegevens:
  Bovendorpsstraat 18, 7038 EC Zeddam
  06-15304893
  Bob11180@gmail.com

  Openingstijden:
  Maandag: gesloten
  Dinsdag t/m zaterdag: 10:00 – 18:00
  Zondag: gesloten

  Afspraak maken verplicht
  True Horsemanship is gelegen op de sprookjesachtige wei, naast de oude molen.


 • Huifkarcentrum Bergh
  Contactgegevens:
  Doetinchemseweg 9, 7036 AB Loerbeek
  0316-531151
  info@huifkarcentrum.nl

  Openingstijden:
  Maandag: op afspraak
  Dinsdag t/m zondag: 09:00 – 17:30

  Ze kunnen kleine en grote groepen mensen vervoeren in het mooie Montferland en omstreken.


 • Stal de Pluum
  Contactgegevens:
  Camphuysenweg 2, 7039 CK Stokkum
  06-20361545
  info@staldepluum.nl

  Openingstijden:
  Op aanvraag
  Stal de Pluum houdt zich al vele jaren bezig met de fokkerij van kwaliteit rijpaarden. Per jaar worden bij hun gemiddeld 20 veulens gefokt uit bekende binnen- en buitenlandse lijnen.

 • Paardenhotel de korenhorst
  Contactgegevens:
  Korenhorsterweg 8, 7044 AJ Lengel
  06-53688094
  Contact@dekorenhorst.nl

  Openingstijden:
  Op aanvraag
  – Dichtbij de Korenhorst kunt u ook een huifkar met koetsier huren waarmee u fraaie tochten door het bos maakt en onderweg heerlijk kunt picknicken.