Montferland

Ontdek de prachtige natuur van de omgeving Montferland. Of u nu wilt wandelen of ontspannen, jong of oud bent, Montferland heeft voor iedereen iets te bieden!

Wilt u een leuk uitstapje organiseren in Montferland ? Wij helpen u graag ! Bel ons

088-5405805

Uitzichtpunt Kale Jacob

Uitzichtpunt Kale Jacob

Heb je zin in een stevige boswandeling door het prachtige Bergerbos? Dan is de Kale Jacob route bij de Hettenheuvel de ideale route om te wandelen. De wandeling heeft een lengte 4,3 kilometer en een aantal flinke klimmetjes met bovenaan het uitzichtpunt ‘Kale Jacob’.

Over de Hettenheuvel

Tijdens deze wandelroute zijn er een aantal hotspots waar u tijdens het wandelen langs komt. De Hettenheuvel was vroeger een eikenhakhoutbos. Dat is te zien aan een meerstammige vertakking vlak boven de grond of aan een verdikte vervormde voet. In het bos groeien onder andere grove dennen. Deze inheemse boomsoort verdween in de middeleeuwen uit ons land en is in de 18e en 19e eeuw weer veel aangeplant voor de productie van hout. In dit bos zijn er bomen met een eigen naam. Zo is er de Dassenbeuk dat zijn naam te danken heeft aan de hoeveelheid dassen die er leefden. Daarnaast is er ook de Johannabeuk. Volgens men is deze boom niet gekapt omdat Johanna van Heek, de dochter van de vorige eigenaar van het Bergherbos, zich heeft verzet tegen de kap van deze beuk. De bekendste hotspot is de Kale Jacob. De Kale Jacob is een uitkijkpunt ter hoogte van 75 meter. Vanaf het uitkijkpunt is goed de prachtige omgeving te zien. Zo heeft u uitzicht op onder andere Kilder, Doetinchem, Wehl, de Postbank, Duiven en Didam.

Locatie
Parkeerplaats Hettenheuvel
Zeddamseweg 5
7035 DD Kilder