Montferland

Ontdek de prachtige natuur van de omgeving Montferland. Of u nu wilt wandelen of ontspannen, jong of oud bent, Montferland heeft voor iedereen iets te bieden!

Wilt u een leuk uitstapje organiseren in Montferland ? Wij helpen u graag ! Bel ons

088-5405805

Tip

MTB-route in Montferland

MTB-route in Montferland

Ga erop uit en beleef het prachtige Montferland met de mountainbike. Deze 26 kilometer lange mountainbike route gaat van start in Braamt. Tijdens de route rijdt u door het Bergherbos wat maar liefst 2000 hectare groot is. De MTB-route heeft veel hoogte verschil, waardoor deze route een mooie en sportieve uitdaging is.

Markant

De MTB-route wordt verzorgt door outdoorcentrum Markant in BraamtDit is ook de plek waar de MTB-route start en waar gratis geparkeerd kan worden. Markant beschikt over 12 hectare grond waar onder andere kinderfeestjes, survivaltochten, schoolkampen en andere evenementen worden gehouden.

Hotspots

Tijdens de route komt u langs meerdere verschillende hotspots in Montferland. Aan het begin van de route bij de Hettenheuvel is er een fantastisch uitzicht op zowel Doetinchem als Kilder. De tweede hotspot is de Motte. De Motte is een heuvel in Zeddam die door mensen is opgehoogd. Vroeger stond op deze plek een burcht genaamd ‘Montferrand’ dat later het Montferland is gaan heten. Verder op de route is er in Stokkum de uitkijktoren Hulzenberg. Vanaf deze 20 meter hoge uitkijktoren kunt u genieten van het uitzicht tot ver in de Achterhoek. In Beek zit uitspanning ’t Peeske. Dit voormalige molenhuis is in 2003 gerenoveerd en een natuurmonument. Het is de ideale plek om koffie te drinken, te lunchen of te dineren.

Arrangement

Bij het mountainbiken is het volgende inbegrepen:

  • De mountainbikes zijn te huren vanaf €25,- per persoon (minimaal 1 persoon).
  • 3 uur een mountainbike.
  • Een MTB-route door de montferlandse bossen
  • Helm, vergunning en noodrugzak (EHBO, pompje en bandenplaksetje).
  • MTB-vergunning van Natuurmonumenten.

De mountainbikes zijn van TREK en beschikt over één blad voor en 10 achter, waardoor u alleen met rechts de mountainbike hoeft te schakelen

Locatie

Markant Outdoorcentrum
Gildeweg 7, 7047 AR Braamt
info@markant-outdoorcentrum.nl
0314 335 449