Menu

De Emmerichse Rheinpromenade

Het is één van de mooiste wandelingen die u kunt maken; Wandelen langs de Emmerichse Rheinpromenade.

De boulevard is met zijn gastronomische straat zeker de moeite waard om een bezoek te brengen. De vele cafés en restaurants zullen u zeker uitnodigen om uzelf eens culinair te laten verwennen onder het genot van de prachtige uitzicht van de Rijn.

Voor in de zomer is er een prachtig zandstrandje en een park. Hier kunt u lekker vertoeven onder het genot van een drankje genietend van de prachtige natuur. Daarnaast biedt de rivier ook goede mogelijkheden voor watersporten.

De St. Martinikirche

De MartiniKirche heeft een Romaans gedeelte dat rond 1040 gebouwd is en Gotisch gedeelte uit de 15e eeuw. Er is een ondergrondse grafkelder onder het hoogkoor in kerken waar een verzameling van reliquaria en en liturgische voorwerpen uit een ver verleden bewaard worden. Deze grafkelder wordt ook wel crypte genoemd en komt uit de 11e eeuw.

De St. Martinikirche heeft ook een schatkamer. Eén van de topstukken is het Willibrodus-reliquarium uit de 11e eeuw. In de schatkamer bevinden zich overblijfselen van heiligen en een stuk boetekleed dat Jezus Christus door Herodes moest dragen.

Locatie
Rheinpromenade
46446 Emmerich am Rhein
Duitsland